• Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Geen verzendkosten & persoonlijke service
  • 030-6913893

Fillyfashion en duurzame labels

speciale openingstijden

Heb je overdag geen tijd om langs te komen,bij ons kun je `s avonds op afspraak geheel vrijblijvend komen winkelen in Zeist

Fillyfashion doet er alles aan in haar keuze naar labels om te kiezen voor duurzame labels. Een fashionable style van duurzaam materiaal? Bij filly laten we zien dat het kan. Door een duurzame materiaalkeuze en werkmethode te hanteren waarbij mens en milieu centraal staan, doen we er alles aan de planeet de waarde te geven die haar toekomt. Een aantal labels in de fashion zijn hier al vele jaren mee bezig. Fillyfashion is zuinig op deze labels.

duurzame labels fashion kopen

Als voorbeeld noemen we graag Expresso damesmode. Een label wat al jaren goed vertegenwoordigd is bij fillyfashion. Ook zij streven net als fillyfashion naar langdurige relaties met haar leveranciers en zien samen met hen en de Fair Wear Foundation toe op veilige en verantwoorde werkomstandigheden. Deze leveranciers sluiten zich aan bij onze eisen op gebied van certificering. Dit alles geschiedt in overeenstemming met de eisen van het Convenant ‘Duurzame Kleding &Textiel’ en de Fair Wear Foundation.
In deze productieprocessen zijn ze voortdurend op zoek naar milieuvriendelijkere en veilige methodes. Bijvoorbeeld voor het printen en verven van stoffen of speciale denimbewerkingen.

Expresso en Fair Wear Foundation

Sinds 2004 werkt Expresso samen met de Fair Wear Foundation. Teams van deze foundation  bezoeken onaangekondigd en controleren de naaiateliers op de internationaal afgesproken arbeidsnormen. Daaronder verstaan wij een gezonde en veilige werkplek, geen kinder- en dwangarbeid en buitensporig overwerk. Op deze manier kunnen  modemerken telkens weer  meer verbeteringen realiseren
betreft  milieu- en mensvriendelijke totstandkoming van fashion collecties.

duurzame  fashion materialen

Bij Expresso bevatten alle collecties ook items gemaakt van duurzame en diervriendelijke materialen een certificaat. Wanneer kun je spreken van een duurzaam materiaal? Een duurzame stof betekent bij Expresso dat meer dan 50% van de stofsamenstelling uit een milieuvriendelijke vezel bestaat. Voorbeelden van duurzame stoffen zijn Ecovero ,Tencel, Modal,Lyocell en biologische katoen.
Belangrijke noot hierbij is dat onze duurzame stoffen qua look & feel en draagcomfort identiek zijn aan minder duurzame materialen. Duurzame materialen van Expresso zijn zacht en zeer soepel zodat onze designers met gemak hiermee de mooiste vrouwelijke items kunnen creëren.
De  duurzame items van Expresso damesmode zijn te herkennen aan een speciaal label met een groene E. Expresso blijft continu op zoek naar meer duurzamere materialen, een belangrijke missie waarbij we tegelijkertijd alert zijn op een vrouwelijke style en de allerbeste comfort.

meer duurzame fashion labels bij fillyfashion

Naast Expresso bevragen we tijdens iedere inkoopronde onze leveranciers. Hoe zeker bent u ervan dat de aangeboden fashion schoon gemaakt wordt? Daarnaast hopen we dat onze klanten lief zijn voor de kleding die ze bij ons kopen zodat er zo lang mogelijk mee gedaan gaat worden. Met de kwaliteitseisen die we hebben bij de inkoop zijn deze mogelijkheden er. Laten we samen werken aan een schone aarde.

bestel direct online

Heb je een vraag aan filly over het product? Laat het ons weten via het vragen formulier. Bestel direct online op onze webshop. Snelle levering en goede service. Lees de reviews van klanten die eerder bij fillyfashion een bestelling hebben gedaan.

nooit meer iets missen!

meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste mode en acties

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.